2012. január 14., szombat

Esküvői nyitótánc


Mi is az esküvői nyitótánc? Az ifjú pár első közös tánca, mellyel megnyitják a lakodalmat. Általában valamilyen lassabb, romantikusabb zenére történik. Tánc tekintetében gyakran angol keringő vagy rumba az, ami mellett az ifjú pár dönt. Olykor meg csak a kedvenc lassú számukra "lassúznak" egyet.

Vannak olyan párok, akik a bécsi keringő mellett teszik le a voksukat, ami ugyan egy kicsit gyorsabb, de mégis kiváló választás lehet.

Előfordul olyan is, hogy valaki teljesen el akar térni a szokásoktól és valamilyen pörgősebb számra szeretne táncolni nyitótánc gyanánt. Természetesen ez is megoldható, bár a konzervatívabb rokonok lehet, hogy tesznek majd néhány megjegyzést, de hát ez nem az ő esküvőjük, hanem az ifjú páré, így had legyen olyan, amilyet ők szeretnének.

Mostanában egyre gyakoribb, hogy a nyitótánc átcsap valamilyen más pörgősebb számba a násznép legnagyobb meglepetésére. Ez is egy jó megoldás lehet. A komoly, meghitt pillanatok után következhet valami igazán bulis, amibe esetleg rögtön be is lehet vonni a násznépet, így valóban kezdetét veheti az igazi táncos lakodalom.

Szeretnéd, ha a nyitótánc nálatok is tökéletesen sikerülne? 2-3 táncóra alatt bőven meg lehet tanulni pár lépést, amivel aztán elkápráztathatjátok a hozzátartozókat, barátokat!
Kérj árajánlatot a tánctanításra IDE kattintva!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése